Nappulakisat Sunnuntaina 3.3.2024 Seutulan koululla

Kyläjuhlan tuntua Seutulan Nappulakisoissa

Ja niin vain sunnuntaina 5.3.2023 Seutulassa hiihdettiin! Ja vietettiin samanlaista kyläjuhlaa kuin vuodesta 1966, kun helmi-maaliskuun vaihteessa on kokoonnuttu Lions Club järjestämiin Nappulakisoihin.

 

Viimeksi Nappulakisat järjestettiin Seutulan koululla vuonna 2020, mutta sitten korona katkaisi pitkän perinteen. Nyt se saatiin taas jatkumaan.

 

Tämän kevään sää teki Nappulakisojen valmistelun mielenkiintoiseksi. Toisaalta alkutalvesta oli plus-asteita, mutta koettiin myös pirteitä pakkasia. Luntakin oli ollut, mutta se onneton suli pois. Kevät näytti alkaneen…

 

Jouduttiin siis kysymään: tuleeko vielä ennen kisoja sen verran lunta, että päästään laduille? Ja tulihan sitä sen verran, että kolmen vuoden korona-tauon jälkeen Nappulakisat voitiin taas pitää.

 

Oli selvästi aistittavissa, että tapahtumaa oli odotettu. Lapset odottivat hiihtoa ja sen jälkeen jokaisen saamaa mitalia. Mutta oli niin paljon muutakin niin heille kuin varttuneillekin: mehua, makkaraa, lettua, poninratsastusta, paloautoja... Kaikkea sellaista, jota lapset rakastavat.

 

Muutamalla kilpailijalla ei ollut tilaisuutta jäädä odottamaan mitalien jakoa. Jos Sinulla on ollut tällainen tilanne, ota yhteyttä Jarkko Leinoon  tai +358 400817890, niin toimitamme mitalin kilpailijalle. Hän on sen ansainnut!

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Erik Åstrand