Nappulakisat Lauantaina 20.5.2023 Kivistön Kenraalinpuistossa

Houkuttelivatko olympialaiset ja kaunis sää Nappulakisoihin?

Ennätysmäärä hiihtäjiä Seutulan koulun läheisellä pellolla.

Liekö Iivo Niskasen olympialaisissa taistelema kultamitali ja Krista Pärmäkosken huikeat mitalihiihdot olleet innoittajina, kun tämän vuoden Nappulakisoissa osanottajien määrä lähes kaksinkertaistui viimevuotisesta?

 

Kaiken kaikkiaan 219 innokasta hiihtäjää kokoontui 4.3.2018 aurinkoisessa, aamun kirpeydestä päivän mittaan pehmenneessä kevätsäässä Seutulan koululle kisoihin, jotka Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen järjesti nyt jo 52. kerran.

 

Jo perinteiseen tapaan koululla oli hiihdon lisäksi paljon muutakin touhua: paloauto, poninratsastusta, arpoja, kahvio, makkaraa ja lettuja. Kyläjuhlameininki, siis. Jota Nappulakisat todella ovat, hiihtäähän nyt laduilla monista perheistä jo kolmas sukupolvi.

 

Ja tässä kisassa kaikki kahdeksassa eri ikäsarjassa hiihtäneet kilpailijat palkittiin mitalilla – kuten joka vuosi.

 

Tänä vuonna kokeiltiin myös uudenlaista tuloslaskentaa, mutta siinä ei täysin onnistuttu, vaan joillakin pikku kisailijoilla tulosliuskan ajat hieman heittelivät. Jos tämän suhteen on vielä paha mieli, niin yhteyttä voi ottaa osoitteeseen .

 

Ensi vuodeksi jäi nyt tässä suhteessa kehittämistä.

 

Ja ensi vuosi tulee nopeammin kuin huomaammekaan. Kisapaikan viereisissä kuusissa palokärki huuteli ja koputteli jo siihen malliin, että kesä tulee aivan kohta – ja sitten taas sellainen suomalainen talvi, jossa päästään hiihtämään vuoden 2019 Nappulakisoissa.

 

Teksti: Thorleif Johansson

Kuvat: Jukka Nurmivaara

 

Lisää kuvia Nappulakisoista 2018 löydät .

 

 

.

Ilmoittautumistila oli hetkittäin aika täynnä.
Ilmoittautumistila oli hetkittäin aika täynnä.
Tänä vuonna latujen pituudet eri sarjoissa olivat 200, 500 ja 1.000 metriä.
Tänä vuonna latujen pituudet eri sarjoissa olivat ...
Lähtöpaikka oli kuivurin kupeessa.
Lähtöpaikka oli kuivurin kupeessa.