Nappulakisat Lauantaina 18.5.2024 Kenraalinpuistossa

Pitäjänsanomien uutinen 50 vuoden takaa

”Vantaan Lions Club yhdessä paikallisten urheiluseurojen Atlaksen, Vantaan Veikkojen ja Vantaan Viestin kanssa järjesti Myllymäen Kansalaiskoulun maastossa 21.2.-66 suuret nappulahiihdot Vantaan Seudun kaikille lapsille. Huonosta hiihtosäästä huolimatta kisat kokosivat yli 200 ”nappulaa”. Kisoja tultaneen pitämään ensi vuonnakin.”

 

Näin uutisoi Helsingin Pitäjänsanomat Nappulakisoja vuonna 1966. Ja toden totta: uutisen lopussa esitetty arvio tulevaisuudesta on pitänyt paikkaansa. Kisat pidettiin seuraavana vuonna – ja seuraavina vuosina aina tähän päivään asti.

 

Oheisessa Pitäjänsanomien uutisessa löytyy tuloslistassa lionsklubilaisille tuttu nimi. Hän on sarjassa Pojat alle 10-v ja nimi on Bo Juslin (nuoli). Bo on ollut vuosia lionsklubin jäsen ja vielä tänä päivänäkin hän osallistuu Nappulakisojen latujen ylläpitoon ja lumen auraukseen sekä – lumen puuttuessa – juoksureittien kunnossapitoon.

 

Vuonna 1966 hiihdettyihin ensimmäisiin Nappulakisoihin osallistui toinenkin lionsklubin nykyinen aktiivinen jäsen. Erik Åstrand oli tuolloin Atlas-urheiluseuran jäsenenä tekemässä latuja kisoja varten. Edelleen hänet löytää kisoista lähettämästä nappuloita laduille. Ja monesta muustakin klubin aktiviteetista.

 

Heitä aikanaan lionstoiminnasta löydetty myönteinen kokemus on kantanut vuosikymmeniä.